SPANNENDE EN DRUKKE TIJDEN ZO TEGEN HET EINDE JAAR!!

Naast mij oprichter en MD van GCSS Krikiov Djabourian met Darren (M+S Director GCSS) en twee ingenieurs uit Abu Dhabi van de faculteit Space Technology Universiteit

Het duurde wat langer dan bedoeld…

In mijn eerste blog, enkele maanden geleden, sprak ik uit dat jullie zo ongeveer elke maand een update van me zouden mogen verwachten. Dat heeft vanaf September in dit geval wat langer geduurd! Onverwachte ontwikkelingen binnen de Brecon Group zijn daartoe aanleiding. Begin oktober vond er een verschuiving plaats binnen onze aandeelhouderstructuur en direct hier aan gekoppeld is ook de directiesamenstelling gewijzigd.

Zoals eenieder zal begrijpen gaat een dergelijke verandering niet geruisloos aan een organisatie voorbij. Extra veel werk is daarom op het huidige directieteam afgekomen. Wim van Ree, onze financiële man, gaat meer algemene zaken aan zijn arbeidspakket toevoegen.

Frank Moelands zal als technisch verantwoordelijke collega moeten zorg dragen dat alle projecten goed draaien en is uiteraard druk met alle werken die reeds opgestart waren of opgestart moesten worden in de afgelopen maand.

Ik zelf ben redelijk druk geweest hen beiden te ondersteunen en aan het gehele commerciële traject invulling te geven. Inmiddels staat de nieuwe organisatie sterk op haar benen en gaan we volle kracht vooruit!

Exportactiviteiten succesvol o.a. in Duitsland

In Duitsland hebben we als PP4CE inmiddels de opdracht binnen voor de bouw van ruim 2.500 m2 cleanroom technologie. In de afgelopen maand hebben we reeds een kleine (tijdelijke) cleanroom gebouwd van 325 m², nu gaan we echter met het serieuze werk aan de slag in ‘die Heimat’. Een uitdagend werk met een  zeer strak gepland tijdschema. Grote of kleine opdrachten, we zijn hoe dan ook  uiterst tevreden met de internationale ontwikkelingen in zijn algemeen en dit  project in het mooie Bayern in het bijzonder. We gaan er hard tegenaan!

Maar ook in het Midden Oosten zijn we actief

In november ook nog even vijf dagen onverwacht naar Dubai en Abu Dhabi geweest om het team van onze lokale PP4CE distributeur GCSS te scholen en hen te ondersteunen op de Clean Zone conferentie; voor het eerst georganiseerd in dit deel van de wereld. Op verzoek van de organisatie een korte voordracht van 20 minuten gegeven met als thema “Controlled Environments from a global perspective”. Een thema waar ook in Dubai diversiteit in standpunten door ontstond in de forumdiscussie die ik vervolgens moest leiden met een viertal experts. Willen we overal gelijke techniek en identieke materialen ingezet zien op onze internationale bedrijfslocaties of laten we het managementteam de keuzes maken op lokaal niveau? Willen we ook hogere bedrijfszekerheid en lagere onderhoudskosten met betere mogelijkheden tot uitwisseling van personeel als ook vergelijkbare OSP’s  (Operational Standard Procedures)? Het leverde weer interessante discussies op. Jammer genoeg was ik er een week te vroeg, anders had ik nog even de F1 race in Abu Dhabi meegepakt en onze held Max Verstappen eens live kunnen zien rijden.

Volgende halte was in november: EHEDG Congres Londen

Voor einde november stond ook nog het EHEDG wereldcongres over Hygenic Engineering & Design in Londen op het programma. Een topevenement voor alle doelgroepen die zich bezig houden met Hygiënische Engineering en installatie van faciliteiten voor de productie en verwerking van veilige voedingsmiddelen en aanverwante producten. Zoals bekend zien wij als PP4C(E) een duidelijke groeipotentieel in de food industrie en beschouwen wij Foodsafety als een zeer belangrijk onderwerp van gesprek. We waren daarom ook op dit belangrijke congres aanwezig als Gold Sponsor en de internationale voedingsmiddelenmarkt heeft kennis kunnen maken met ons Controlled Environment concept! Meerdere uitnodigingen om gesprekken rond het hygiënisch bouwconcept voort te zetten op de diverse bedrijfslocaties in de verschillende landen in en buiten Europa zijn het resultaat van deze inspanning.

Op de EHEDG World Conferentie in Londen met collegae van STULZ

Nog niet klaar met reizen in 2018

Voor de bouw van een cleanroom in Amerika hebben we inmiddels ook opdracht. Voorbereidingen zijn opgestart  en de vergunningsprocedure loopt.  Voor mensen die vaker in Amerika gebouwd hebben zal het bekend in de oren klinken dat het verkrijgen van een bouwvergunning niet eenvoudig is. De lokale brandweer is nog wel het strengst! Zeker als het gaat om een gebied waar een reëel aardbevingsgevaar aanwezig is, zoals in Sillicon Valley in Californië. Zo net voor Kerst zal ik met onze supervisor Boris Wessels de site gaan bezoeken en zijn we dus nog een weekje onderweg.

Je denkt er niet over na, maar een vlucht naar San Francisco duurt ook gewoon 11 uur, net zoals je dat nodig hebt voor een bezoek naar China ofzo. Terugvlucht doen we via een tussenstop in Washington om de directe van onze PP4CE partner STULZ te kunnen spreken over dit project, dus dan wordt de retourvlucht naar Amsterdam per saldo wat comfortabeler in tijdsduur…

Het was een bewogen jaar…

2018 was in vele opzichten een veel bewogen jaar, zowel zakelijk als privé. Over de grote wijzigingen op zakelijk niveau heb ik bovenstaand reeds geschreven. Privé natuurlijk in mei nog een operatie gehad aan mijn enkel, die niet de gewenste resultaten heeft opgeleverd. Dus mogelijk einde 2019 nog eens onder het mes… Voor hen die het opgevallen was dat ik altijd een brace of orthopedisch schoeisel draag; in januari 2017 is door een bacteriële infectie al het kraakbeen in mijn rechtervoet verloren gegaan. Een blijvende handicap is daarom het gevolg! Normaal lopen zit er voor mij nooit meer in. Maar zoals je uit mijn reisverslagen kunt opmaken hindert dit me niet om hard te blijven werken! Mijn geweldige vrouw Tineke sluit het vijfde jaar af na haar ernstige operatie in 2013 en is inmiddels gezond verklaard na een moeilijke strijd tegen kanker, maar wél gewonnen!! Mijn jongste (tweeling) dochter Minke zal in februari 2019 ons het negende kleinkind schenken. Met de overige drie kinderen en acht kleinkinderen gaat het ook meer dan uitstekend! Wat kan een man zich nog meer wensen?

2018 wordt daarom voor mij op een uiterst tevreden wijze afgesloten en ik laat jullie ook in 2019 regelmatig weten hoe het gaat en wat we zoal tegenkomen. Heel mooie decembermaand toegewenst en vast alle goeds voor het nieuwe jaar.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.