Categorie
Semi Conductor Related (SCR)

Jaar
2019 / 2021

Het Nikhef is een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek en zes verschillende universiteiten in Nederland. Nikhef is het Nationaal instituut voor subatomaire fysica, men doet internationaal onderzoek naar de elementaire bouwstenen van ons universum, hun onderlinge krachten en de structuur van ruimte en tijd.

In het Nikhef gebouw op het Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer, Science Park 105 te Amsterdam hebben we in 2019 een compleet nieuwe Cleanroom gerealiseerd van circa 65 m². De Cleanroom is voorzien van FFU‘s en een stand-alone LBK welke gezamenlijk een ISO 14644 klasse 6 (at rest) realiseert. De activiteiten zijn gezamenlijk gerealiseerd door PP4CE partner Kuijpers en Brecon in combinatie met partners WERO voor de reiniging en Camfil voor de aanlevering van de FFU‘s.

De wanden zijn opgebouwd met het Brecon modulaire MOM wandsysteem en het beloopbare BPM 100 plafondsysteem.

In het voorjaar van 2021 kregen we de opdracht een extra PAL (personensluis) te realiseren direct aansluitend aan de cleanroom. Ook deze kleine uitbreiding is succesvol uitgevoerd en gerealiseerd onder cleanroom condities door de PP4CE partners Kuijpers en Brecon.

“publicatie van beeldmateriaal van deze faciliteit is door de opdrachtgever ongewenst”