Categorie
Food Hyigenic Concept (FHC)

Jaar
2017

Mead Johnson Nutrition (MJN) is een bekende producent van babyvoeding (melkpoeder). Op de locatie in Nijmegen worden diverse grondstoffen verwerkt tot dit hoogwaardige product. Een groot deel van deze producten vindt haar weg naar de Chinese markt.

Het jaar 2017 is voor een groot deel van ons team bij Brecon Bouw en Onderhoud vooral doorgebracht op de Nijmeegse site van MJN. Einde 2016 werd de Brecon Group gevraagd een ontwerp te engineeren voor de verbouw van een bestaande productieruimte, geheel voorzien van machines en een groot leiding-netwerk, met een oppervlakte van ca. 400 m2. Niet alleen het ontwerp maken voor de ombouw van een bestaande én opererende productieruimte naar een “high- and mid-care” omgeving met “Controlled Environment” was een uitdaging, maar bovenal dit te realiseren in drie weken tijd, was een bijzonder zware opgave. Samen met onze PP4C partner Kuijpers, gingen we aan de slag.

Na een uitvoerige periode van voorbereiden en engineeren, veelal op basis van de EHEDG richtlijnen, en in een uitstekende samenwerking met het specialisten team van MJN, begon de klus met een gemotiveerde groep van medewerkers, 120 mensen sterk! 23 dagen van 24 uur was het raamwerk waarbinnen de klus geklaard moest zijn! Geen minuut bleef onbenut, geen probleem was te groot…. gezamenlijk hebben we ruim 3 weken fulltime hard gewerkt aan dit project. Binnen de gestelde tijdslimiet en volledig naar wens van de opdrachtgever was het team in staat dit project op te leveren. Uitvoering van een opdracht die schier onmogelijk leek bij aanvang, en toch correct gerealiseerd, iets waar alle betrokken teamleden trots op kunnen zijn!

Naast dit project wordt er dit jaar continue gewerkt aan corrigerende en preventieve onderhoudswerkzaamheden op de plant. Er zijn al vele werkzaamheden gedaan en er staat nog veel te gebeuren.

We verheugen ons op een verdere goede samenwerking met deze mooie opdrachtgever in de toekomst.

Wij danken het team van gedreven collegae binnen MJN, onze gemotiveerde Brecon medewerkers en uiteraard alle betrokken partijen in dit project, in het bijzonder onze PP4C partners:

Dit werk werd door Brecon o.a. uitgevoerd met: Brecon Cassette Panel System BCPS / HPL wandsysteem, ramen en deuren (staal) en het Brecon beloopbaar BPM 100 plafond.