Categorie
Semi Conductor Related (SCR)

Jaar
2015

Kadans Science Partner ontwikkelt en realiseert commercieel vastgoed en bedrijfshuisvesting voor kennisintensieve ondernemingen en instellingen in Nederland. Vanuit die filosofie heeft Kadans een nieuwe bedrijfslocatie gerealiseerd voor Sencio, “functional packaging center”, te Nijmegen. Sencio is gespecialiseerd in het ontwikkelen, produceren en assembleren van complexe verpakkingen t.b.v. onder andere de semi-conductor sector en de auto industrie (sensoren).

In augustus 2015 is Brecon Cleanroom Systems B.V. gestart met de bouw van enkele grotere cleanrooms, sluizen en schone ruimtes t.b.v. diverse workshops. Het totale oppervlakte was 1050 m2. Het bijzondere aan dit project was het gegeven dat het nieuwe ontwerp gerealiseerd moest worden met de materialen van twee reeds gebruikte cleanrooms én het gegeven dat er een geweldige tijdsdruk aanwezig was. De oplevering moest namelijk de eerste week van november geschieden!

Samen met Unica Installatietechniek, vertegenwoordigd door ing. Erol Aksoy, vestigingsdirecteur te Hoevelaken en Martijn de Graaf als projectleider, zijn we als bouwteam gestart met deze uitdaging. Op het moment van de start was men nog volop bezig met sloopwerkzaamheden in andere delen van het mooie klassieke industriële pand op het oude Philips terrein. In drie maanden tijd ontstond er langzamerhand een cleanroom van formaat, geklasseerd conform ISO 14644 klasse 7 en 8. Onlangs werd de cleanroom gereinigd door onze PP4C partner WERO en ‘voor akkoord’ gevalideerd.

Het resultaat mag er zijn. Wat startte met containers vol gebruikt materiaal en vele pallets plaatmateriaal werd omgevormd tot een prachtige cleanroom. Inmiddels is de oplevering zowel bouwkundig als installatietechnisch een feit. Unica zal nog enkele kleine werkzaamheden moeten uitvoeren i.v.m. een vertraagde levertijd van onderdelen, een niet te vermijden situatie met een dergelijke korte bouwtijd. Voor Brecon was het een oplevering zonder één enkele tekortkoming. Wij feliciteren ons projectteam onder leiding van onze projectleider Danny Janssen met het succesvolle resultaat!

We wensen Sencio vele succesvolle jaren toe in de cleanroom.