Categorie
Food Hyigenic Concept (FHC)

Jaar
2015

Frigolanda Cold Logistic Group is een onderneming, gevestigd te Beuningen, actief in warehousing, order picking en distributie. Zij zijn logistiek partner van Mead Johnson Nutrition, producent van zuivelwaren en afgeleide producten. Ten behoeve van Mead Johnson Nutrition is er in de eerste helft van 2015 een kleine cleanroom gerealiseerd van ca. 65 m2, met daarin opgenomen een monsterruimte, laboratorium en sluis. De cleanroom voldoet aan de GMP standaard en de verschillende ruimtes hebben een ISO 14644 klassering 7 en 8.

De wanden zijn aan de binnenzijde opgebouwd uit gipsplaten met hierop HPL plaatmateriaal volledig flush aangebracht (GVMS). De buitenzijde van de cleanroom is opgebouwd uit Omegaprofielen met Melamine plaatmateriaal. Het plafond is ons PPM 100 systeem, volledig beloopbaar.

De luchtbehandeling in de diverse ruimtes wordt gerealiseerd door diverse Filter Fan Units, geïntegreerd in het plafond. De verlichting is geleverd door ICP en bestaat uit een aantal 60×60 cm. LED panelen. De verdere E&W onderdelen zijn in eigen beheer uitgevoerd.

De sluis en het laboratorium zijn voorzien van verschillende door Brecon op maat gemaakte meubelstukken (HPL uitgevoerd), RVS voorzieningen in de monsterruimte als mede aanrij beveiligen maakte onderdeel uit van de opdracht.