Categorie
Good Manufacturing Practices (GMP)

Jaar
2017

Eurofins Sinensis is een snelgroeiend bedrijf op het gebied van contract testing en GMP-manufacturing diensten voor de Life Sciences Industrie. Het bedrijf is de moedermaatschappij van zes onderliggende laboratoria in Nederland, die grotendeels zelfstandig hun klanten bedienen; Bactimm, MicroSafe Laboratories, ProBase Pharma B.V., Prolepha Labs, Spinnovation en PROXY Laboratories B.V.

In Leiden werden wij in 2017 gevraagd een bestaande GMP Grade D en C cleanroom “Sterilization and Cleaning”, uit te breiden en aan te passen met een GMP Grade B faciliteit. Dientengevolge kon het niet uitblijven dat aanpassingen en uitbreiding aan de luchtkanalen moesten plaats vinden en de utilities moesten verplaatst worden. Vraag was tevens of de LBK in staat was de vereiste lucht-capaciteit te leveren. De aangepaste cleanroom in Grade B vereiste bouwkundig extra sluizen en een gewijzigde lay-out. Per saldo kreeg de Brecon Group, in samenwerking met PP4C partner Kuijpers, de engineering en construct opdracht uit te voeren.

Op basis van enkele schetstekeningen en een URS werd het definitief ontwerp verder uitgewerkt. Na completering van de design review en de uitvoering van een impact assessment werden de werkzaamheden opgestart. Bestaande wanden en plafonds werden gedemonteerd. Vervolgens ontstond een nieuwe indeling met extra sluizen, een doorgeefkast en een nood exit d.m.v. een breekwand. Extra utilities en luchtvoorzieningen, als ook een correcte commissioning, zorgden er voor dat de cleanroom na de succesvolle eindoplevering zonder problemen, volgens de vereiste specificaties, werd gekwalificeerd.

Opnieuw een succesvol project door PP4C partners Kuijpers en Brecon uitgevoerd.