Categorie
Semi Conductor Related (SCR)

Jaar
2015

Opdrachtgever CoreDux Netherlands b.v., onderdeel van de wereldwijd actieve CoreDux Group, is gespecialiseerd in de productie en assemblage van flexibele slangen en balgen onder cleanroom condities.

Eind november 2014 kreeg Brecon Cleanroom Systems B.V. als hoofdaannemer de opdracht voor de bouw van een nieuwe 200m² grote cleanroom, ISO 14644 klasse 7 en 8, alsmede hierop aansluitend de bouw van 300m² cleanroom ruimte, vooralsnog ongekwalificeerd.

Dankzij een uitstekende voorbereiding zijdens het management van CoreDux en de optimale samenwerking tussen de diverse PP4C partners, was het mogelijk het gehele installatie proces in een zeer korte periode af te wikkelen. Nog net voor kerst voorzag Bolidt de vloeren van Epoxy giet- en coatingsystemen. Op 5 januari werd vervolgens gestart met het bouwkundig deel in combinatie met de aanleg van de benodigde kanalen en verdere infrastructuur. Het Brecon Semiconductor wand- en plafondsysteem was de basis en Kuijpers Controlled Environments nam de verantwoording voor de installatie van de luchtbehandeling met koeling, verwarming en bevochtiging. Om te voldoen aan de duurzaamheidsambities van CoreDux is specifiek voor deze klant een enthalpieregeling ontwikkeld. Dit installatiedeel draagt zorg voor een optimaal energetisch concept! Het gehele bouwproces verliep zonder problemen en zeer harmonieus tussen alle betrokken partijen.

Op 18 februari was PP4C partner WERO klaar met de reiniging van het geheel waarop CMI uit Eindhoven direct hierop aansluitend de kwalificatietesten konden uitvoeren. De verschillende cleanroom-ruimten werden conform het Programma van Eisen succesvol gevalideerd.

De wanden zijn opgebouwd met ons wandsysteem MOM wandsysteem. Een modulair systeem op basis van Omegaprofielen in combinatie met 16 mm. melamine panelen. In de wanden zijn diverse glas- en deurpartijen opgenomen. Twee ovens zijn geïntegreerd aan de voorzijde van de cleanroomwand opgenomen om de warmte belasting aan de buitenzijde van de cleanroom te houden.

Het plafond betreft een niet beloopbaar NBM 24 systeem.