Categorie
Semi Conductor Related (SCR)

Jaar
2019

Turn-key oplevering van controlled environment op Brainport Industries Campus Eindhoven

De Brecon Group heeft deze week een nieuwe cleanroom ter grootte van 1.450 m² opgeleverd aan de KMWE Group op de Brainport Industries Campus in Eindhoven. ‘Het complexe project is letterlijk en figuurlijk vlekkeloos afgerond: geheel conform planning en zonder enig opleveringspunt. Dat is te danken aan de uitstekende samenwerking tussen de PP4C Partners: Deerns, Kuijpers PHF Services, WERO Cleanroom Reiniging,  CMI en Brecon’.

Onlangs heeft Brecon in opdracht van ENGIE ook de 1.850 m² grote cleanroom voor Anteryon gebouwd. Dit was het eerste controlled environment project op de BIC. Veel hightechbedrijven die zich vestigen op de Brainport Industrial Campus in Eindhoven hebben behoefte aan cleanrooms. De Brecon Group voert momenteel gesprekken met meerdere nieuwkomers die behoefte hebben aan uiteenlopend gespecificeerde cleanrooms. Dat is goed voor PP4C, maar ook voor de Brainportregio. Wij leveren turn-key cleanrooms voor de voedings-, auto-, farmaceutische- en elektronica-industrie. We zijn er trots op dat we ook de Brainport Industrial Campus actief zijn.

KMWE levert mechatronische producten die in cleanrooms geassembleerd worden. Het bedrijf is actief in de medische sector, de halfgeleider industrie, industriële automatisering en luchtvaart. CEO Edward Voncken, tevens voorzitter van Brainport Industries, heeft grootse plannen op de campus met zijn nieuwe productieruimte van in totaal 30.000 m².

Voor ultra-schone werkruimtes, ook wel controlled environments genoemd, is de PP4C-alliantie opgericht zodat alle betrokken disciplines optimaal samenwerken. Dat is bij de bouw van hightech cleanrooms van eminent belang. De alliantie heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen met meer dan 25 geslaagde turnkey-projecten in de afgelopen vier jaar.