Categorie
Semi Conductor Related (SCR)

Jaar
2015

ATM Oirschot is al sinds 1986 gespecialiseerd in het nabehandelen van aluminium en overige metalen zoals RVS of titanium. Aluminium kan worden geanodiseerd, maar ook het hardanoniseren of chromateren behoort tot de mogelijkheden. ATM Mould Cleaning heeft zich in de afgelopen 10 jaar ontwikkeld tot een specialist op het gebied van reinigen van de door ATM behandelde producten en deze vervolgens te verpakken in een cleanroom.

De groei van de onderneming en het continue streven naar optimale productie mogelijkheden leidde tot de wens per 1 januari 2016 zich te vestigen op een nieuwe locatie, de keus was gevallen voor nieuwbouw van kantoren, productie, cleanroom en logistiek op De Scheper in Oirschot, enkele honderden meters verwijderd van hun oorspronkelijke bedijfslocatie.

Brecon kreeg medio 2015 de vraag voor de bouw van een cleanroom ter grootte van 530 m², verdeeld in verschillende ruimtes met ISO 14644 klasseringen 6, 7 en 8. De grootste productiehal had een hoogte van 6 meter en vroeg constructief extra aandacht. Qua uitvoering was op dat moment nog niet geheel duidelijk welk type wand- en plafondsysteem gewenst was. Verschillende opties zijn vervolgens aangedragen. De directie van ATM heeft er uiteindelijk voor gekozen in haar nieuwe bedrijfsruimte een cleanroom te bouwen, welke voorbereid is op productie en assemblage activiteiten binnen een GMP omgeving.

Op grond van deze keuze heeft Brecon de cleanroom gebouwd met het Brecon Monoblock systeem. Plafond en wanden werden uitgevoerd met 62 mm dikke cassette panelen, met een 0.7 mm staal plaat afwerking, gecoat in RAL 9002 25 micron dik. Grote raampartijen waren in het ontwerp opgenomen en 13 doorgangen d.m.v. rolloopdeuren. Complexe sluispartijen met meerdere toegangsmogelijkheden naar verschillende ruimtes vereisten een op maat gesneden interlock systeem. De verlichting moest op een niveau gebracht worden van 500 LUX en met beperkte mogelijkheden in het plafond, door vele kraanbanen en roosters, vereiste dit een aangepaste aanpak. Een sluitende oplossing vonden we met de installatie van 80 stuks LED eenheden van het type Luciblade, voorzien van een door Brecon ontwikkelde aansluiting welke wij in deze kleine serie hebben laten produceren m.b.v. 3D printtechniek! De vloer diende met een holle plint afwerking geplaatst te worden en voldoen aan hoge mechanische sterkte, vloeistofdicht en antislip zijn, desalniettemin goed te reinigen. De gehele cleanroom moest uiteraard volledig flush uitgevoerd worden.

Bovendien zou het gehele bouwproject net voor de bouwvak in 2015 opgestart worden en diende de fabriek in januari 2016 in gebruik genomen te worden. Een mooie uitdaging waar Brecon haar kennis en ervaring volledig tot haar recht kon laten komen.

In samenwerking met de aannemer Goevaers & Znn. Bouwonderneming B.V. en de installateurs KEMTEC Installatietechniek en Verheggen Elektrotechniek is er 6 maanden hard gewerkt aan de realisatie van dit pretentieuze project. De deadline is behaald en 21 december 2015 kon Brecon haar cleanroom opleveren, zonder een enkele op- of aanmerking van de opdrachtgever!

PP4C partner Mennens (Cleanroom Cranes B.V.) was verantwoordelijk voor de plaatsing van 9 kranen, variërend van 160 kg tot 2000 kg.
PP4C partner WERO was verantwoordelijk voor het volledig reinigen van de cleanroom t.b.v. een geslaagde validatie.
PP4C partner Bolidt nam de verantwoording voor de plaatsing van 540 m² EP troffelvloer van het type BolidtTop 700 met een totaal van 227 m¹ lengte aan holle plintafwerking.

Wij feliciteren het personeel en directeur Peter Vogels met de nieuwe bedrijfslocatie en wensen hen heel veel succes toe voor de toekomst!