Foodsafety offensief PP4C

PP4C is sinds 2014 een samenwerkingsverband tussen een aantal specialisten op het gebied van Controlled Environment technologie. Deze bedrijven hebben reeds vele turn-key cleanrooms gebouwd voor verschillende sectoren als de farma of semi-conductor, maar ook binnen de food sector. Met de tientallen jaren ervaring en het grootst aantal m2 aan gerealiseerde ‘schone ruimtes’ in de Benelux, staat de gebundelde kennis en ervaring van het PP4C concept voor kwaliteit en oplossing gericht denken.

Eind 2017 heeft PP4C op eigen initiatief een onderzoek laten verrichten door het bureau Wolting Marketing Support binnen de voedingsbranche in Nederland en Vlaanderen België. De vraagstelling ging primair over de bekendheid met zonering binnen de voedingsmiddelen industrie in ‘medium en high-care’ ruimtes. Per saldo wilde PP4C weten of de markt bezig is met voedselveiligheid in zijn algemeen, en met beheersing van contaminatie risico’s in de lucht, in het bijzonder.

De resultaten van het onderzoek waren naar mening van de PP4C organisatie verontrustend! In Nederland, en nog duidelijker in Vlaanderen, heeft men veel aandacht voor het reinigen van oppervlakken en machines, maar is men zich minder bewust van de risico’s door contaminatie aanwezig in de lucht. In Nederland hadden iets meer dan 50% van de deelnemende bedrijven nog nooit gehoord van zonering in risico bepalende ruimtes, in Vlaanderen lag dat, nog meer verontrustend, op nagenoeg 75% van de deelnemende ondernemingen! Hierbij moet opgemerkt worden dat in Nederland iets meer dan 1.000 bij de KvK ingeschreven voedingsmiddelen productie bedrijven zijn benaderd en het aantal respondenten boven de 50% van de totale markt lag. Deze cijfers maken het rapport representatief en betrouwbaar.

PP4C heeft besloten een offensief op te starten en de awareness duidelijk te vergroten voor de verplichting, van elke onderneming actief in de voedingsmiddelen markt, risico’s te analyseren en te reduceren, daar waar mogelijk. Heeft u vragen over ontwikkelingen in de foodsafety normering en certificering óf de Europese regelgeving, of wilt u meer weten over de EHEDG richtlijnen voor het ontwerpen van productiefaciliteiten en de luchthuishouding hier binnen? Of wilt u meer weten over de globale ontwikkelingen op basis van de wet op de ‘modernisering voedselveiligheid’ van de FDA (FSMA) in de Verenigde Staten? Het team van PP4C tracht u te allen tijden te voorzien van de laatste ontwikkelingen en staat u met raad en daad bij voor de realisatie van een correcte en veilige Food productie faciliteit.

Op de site van PP4C is vanaf April 2018 elke maand een nieuw White Paper document snel en gemakkelijk te downloaden met interessante informatie rond het Foodsafety thema.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.