Zoals u van ons de afgelopen jaren gewend bent, verdelen wij geen kerstpakketten onder onze relaties, maar ondersteunen wij ieder jaar een goed doel met een financiële bijdrage. Dit jaar hebben wij een bijdrage geleverd aan een initiatief van het collectief Rot8ion.

Dit collectief, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van lichtkunstwerken, had het idee om twee lichtkunstwerken te schenken aan het zorgpersoneel van het Catharina Ziekenhuis en het Máxima Medisch centrum in Eindhoven. Dit als dank en eerbetoon voor hun steun en inzet van de afgelopen periode. Ons inziens een uitstekend initiatief.

De beoogde lichtkunstinstallaties voor de ziekenhuizen zijn via internet met elkaar verbonden en reageren op de aanwezigheid en activiteit van mensen. Zo sturen ze elkaar signalen en creëren een connectie tussen mensen in beide ziekenhuizen. De lichtpatronen en videobeelden van de installaties worden live gegenereerd en door menselijke aanwezigheid beïnvloed. De installaties verkeren zo nooit tweemaal in dezelfde staat, telkens uniek.

De lichtkunstwerken zouden oorspronkelijk eind oktober geplaatst worden. Door de Corona toename is met de ziekenhuizen afgesproken om de plaatsing uit te stellen, omdat onnodig verkeer in de ziekenhuizen nu niet gewenst is en er geen onthulling en persmoment mogelijk zijn. Als de lichtkunstwerken geplaats zijn zullen wij dit op LinkedIn en onze website alsnog bekend maken.