Gezond en veilig werken met ISO 45001 bij de Brecon Group

Al meerdere jaren zijn we bij de Brecon Group ISO 9001 en 14001, als ook VCA** gecertificeerd door TÜV Nederland.  Vorige week mochten we na de TÜV her certificering audit in juli van dit jaar onze certificaten wederom in ontvangst nemen, nu echter ook in combinatie met het ISO 45001 certificaat! Daar zijn we oprecht trots op.

ISO 45001 is de opvolger van de OHSAS 18001-norm voor Arbo-managementsystemen. De Nederlandse titel van de ISO 45001-norm is officieel ‘Managementsystemen voor gezond en veilig werken – Eisen met richtlijnen voor gebruik’. Hiermee is de afkorting ‘G&VW’ als vervanging van ‘Arbo’ in de ISO 45001-norm geïntroduceerd. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers wordt beïnvloed door onder meer fysieke belasting, fysische omstandigheden, psychosociale arbeidsbelasting en machineveiligheid. Met een G&VW-managementsysteem worden gevaren en risico’s geïdentificeerd en geëvalueerd om deze vervolgens aan te pakken.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is een integrale visie op ondernemerschap, waarbij de Brecon Group een balans zoekt tussen people, planet en profit. Bij iedere beslissing, wordt een afweging gemaakt vanuit die drie perspectieven. Intussen kunnen we wel zeggen dat onze groeiende onderneming mede door deze beleidskeuze zeer succesvol weet te scoren op de Controlled Environment markt! 

Eenieder een oprecht “dank je wel” voor de inspanningen onze managementsystemen op niveau te behouden en in het bijzonder onze EHSQ coördinator in deze: Esther Briels.

Onze certificaten zijn te downloaden bij contact